Hva finnes på nettstedet?

  • Yttergarden, Heimigarden og Vika skimtes til høyre Yttergarden, Heimigarden og Vika skimtes til høyre [Foto: Svein Sivertsen]
  • Jeg er ei lita, nærmest utdøende bygd i Nordfoldfjorden i Steigen. De få innbyggerne mine har i mange år fundert på hvordan de skulle holde liv i meg. Det er med meg som med innbyggerne mine, og kanskje også folk flest, vi synes vintrene er lange og vanskelige å komme seg gjennom. Når sommeren nærmere seg, begynner jeg å livne til. Folk som har forlatt meg, mange har jeg ikke sett på flere år, kommer tilbake for å besøke meg. Noen kaller det nostalgi, men jeg tror det er mer enn som så.

  • For noen år siden fant noen framsynte innbyggere ut at de skulle samle flest mulig gamle og unge mennesker som hadde tilknytning til bygda til et sommertreff. Første treff var i 2001, neste i 2005, så i 2008 og det siste i år.
    I løpet av disse treffene er det samlet en del stoff av felles, historisk interesse. Etter treffet i 2010 ( i år), ble det vurdert å opprette en nettside der stoffet kunne publiseres, så her er vi igang.

    Framstillinga på nettstedet er delt i to hoveddeler: 1. Litt informasjon om bygda 2. Stoff i forbindelse med Alvenesdagene